10 жовтня - ДЕНЬ ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ'Я

10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров’я

Психічне здоров'я має першочергове значення для особистого благополуччя, підтримки здорових сімейних відносин і здатності кожної окремої людини зробити внесок в життя суспільства. І повірте, фізичне здоров'я неможливе без психічного здоров'я.
В Україні Всесвітній день психічного здоров'я (англ. World Mental Health Day) відзначають з 1992 року, щорічно 10 жовтня.
Він створений, щоб привернути увагу до цієї проблеми та скоротити поширення депресивних розладів, шизофренії, хвороби Альцгеймера, наркотичної залежності, епілепсії та розумової відсталості.
Адже, згідно статистики в Україні 1,2 млн. жителей (це більше 3 % всього населення) страждає психічними розладами і цей показник з кожним роком зростає.
Найважливіше, що втрачає людина через нервово-психічні розлади – це працездатність. За статистикою, на заході країни частіше хворіють заробітчани, в центральній Україні – ліквідатори аварії на ЧАЕС, на сході – шахтарі. Інвалідизація від психічних захворювань вийшла на друге місце серед інших захворювань.
Стреси здебільшого призводять до неврозів. А від неврозу один крок до непоправних психічних розладів. До речі, медики давно вже встановили перелік людей, найбільш схильних до стресів. Це шахтарі, пожежники і самі ж лікарі. Є в цьому списку вчителі, психологи та журналісти. Здоров’я населення залежить від рівня благополуччя всього суспільства і від його уваги до цих проблем.

Будьте уважними один до одного
та оберігаймо власне психічне здоров’я.

Кiлькiсть переглядiв: 237

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.